Poďte do divadla: Dlhý, Široký a Bystrozraký

Poďte do divadla: Dlhý, Široký a Bystrozraký

14.7.2020 , autor: Mestské divadlo P. O Hviezdoslava , foto: Mestské divadlo P. O Hviezdoslava

Letné prázdniny sa zväčša týkajú aj divadiel, ktoré bývajú počas júla a augusta zatvorené. Mestské divadlo P. O Hviezdoslava v Bratislave má však svoje brány otvorené.

Už túto sobotu – 18.7. o 15.00 pozývame všetky deti, ale aj ich rodičov, na bábkové spracovanie  známej rozprávky Dlhý, Široký a Bystrozraký  z repertoáru  Starého divadla Karola Spišáka v Nitre.

Farebné a hravé predstavenie

Putovanie troch kamarátov sa zmení na zábavnú cestu a zdolať prekážky im pomôže súdržnosť a priateľstvo.

Na deti čaká poučný príbeh, farebná scéna a kostýmy, pod ktoré sa podpísala Naďa Salbotová, veselé bábky  z dielne  Soni Mrázovej, ale aj fantastický herecký a spevácky výkon bábkohercov.

O princovi a jeho troch kamarátoch

V majestátnom hrade na kopci žije starý a múdry kráľ, ktorý túži po jedinom - oženiť svojho syna. Lenže  mladý kráľovič si doposiaľ nenašiel tú správnu nevestu. Otec kráľ mu ukáže tajomnú vežu, v ktorej na neho čakajú 3 princezné. Jedna z nich je zakliata zlým čarodejníkom, a práve do nej sa princ zaľúbi.

A tak sa kráľovič vydáva na dobrodružnú cestu, na ktorej ho sprevádzajú traja priatelia - Dlhý, Široký a Bystrozraký. Strastiplná cesta plná prekážok a splnenie troch prianí vyústi do šťastného konca. Príbeh o odvahe, priateľstve a tolerancii v réžii Kamila Žišku si môžete pozrieť už túto sobotu v Mestskom divadle P. O. Hviezdodslava na Laurinskej 19.

Viac informácií nájdete na novom webe Mestského divadla P. O. Hviezdoslava www.mdpoh.sk 

Späť na úvod