24.5.2022
, autor:
Jana Guráňová
, foto:
istockphoto.com
Potrebujeme:
Postup:
1. Kurča, prípadne kuracie mäso umyjeme, očistíme a dáme do pekáča.
2. Vymiešame olivový olej s rascou a zmesou dôkladne potrieme mäso.
3. Pridáme nakrájané, odkôstkované jablká, podlejeme vývarom (vodou), pridáme očistenú zeleninu, prikryjeme alobalom a pečieme 30 –45 minút pri teplote 180 °C.
4. Odkryté pečieme zhruba rovnako dlho. Mäso polievame výpekom, môžeme nechať na ňom roztopiť plátky masla.
5. V prípade, že jedlo podávam ako príkrm, nedosáľame ho a po upečení rozmixujeme.
Pre staršie deti môžeme do marinády pridať červenú papriku, mleté korenie, sušený cesnak a trocha soli. Podávame s pečenou zeleninou alebo ryžou.
Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete ich tu viac ako 200 – tradičných, ale aj tzv. moderných.
Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov.