Rizoto s medvedím cesnakom

Rizoto s medvedím cesnakom

17.4.2021 , autor: Barbora Nevřelová , foto: istockphoto.com

Rizoto s medvedím cesnakom

Potrebujeme:

  • 1 PL olivového oleja,
  • 1 šalotku,
  • 100 g parmezánu, 
  • 1 PL masla,
  • 100 g medvedieho cesnaku,
  • 750 ml zeleninového vývaru,
  • 250 g krátkozrnnej ryže,
  • 100 ml bieleho vína,
  • soľ

Postup:

Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na panvici s olivovým olejom. Pridáme ryžu a za stáleho miešania jemne opražíme. Podlejeme vínom a stále miešame, až kým sa víno neodparí. Prilejeme jednu veľkú naberačku zeleninového vývaru a stále miešame, pokiaľ sa vývar neoparí.

Potom pridáme ďalšiu naberačku vývaru a takto pokračujeme, až kým nespotrebujeme všetok vývar a ryža nezmäkne. Ak ryža nezmäkne, môžeme pridať ešte teplú vodu. Medvedí cesnak umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a  nakrájame na pásiky.

Pridáme k takmer hotovému rizotu a necháme, aby listy teplom zmäkli. Nastrúhame časť parmezánu, ktorý vmiešame spolu s maslom do rizota. Dochutíme soľou. 

Späť na úvod