Všetko, čo by ste mali vedieť o padaní vlasov!

Všetko, čo by ste mali vedieť o padaní vlasov!

15.6.2021 , autor: KLORANE , foto: istockphoto.com

Každý vlas sa rodí vo vlasovom vačku, ktorý dokáže počas života vyprodukovať zhruba 25 takýchto cyklov. Pokiaľ ale všetko beží tak, ako má…

Koľko vypadnutých vlasov je ešte v normále?

Každý deň nám prirodzene vypadne asi 30 až 100 vlasov. O nadmernom vypadávaní začíname hovoriť, keď tento počet stovku presahuje. A ako to spoznáte?

Skúste tento test: zaťahajte si za 3 pramienky približne 10 vlasov. Pokiaľ z každého vytiahnete viac ako 2 vlasy, je na čase s tým niečo robiť.

Ako vyzerá životný cyklus vlasu?

Všetko začína rastovou (anagénnou) fázou. Počas nej je vlas vyživovaný vo vlasovej cibuľke a rastie cca o 1 cm za mesiac. Výživa vlasov je v tejto fáze veľmi dôležitá pre ich krásu, vitalitu a zabránenie predčasného vypadávania. V rastovej fáze sa nachádza zhruba 85 % našich vlasov.

Po rastovej fáze prechádza vlas do fáze pokoja (katagénna). Tá trvá asi 3 mesiace. Vlas prestáva rásť a vyvíjať sa. V pokojovej fáze máme iba okolo 3 % vlasov.

Vlasový cyklus zakončuje fáza vypadávania (telogénna). Týka sa cca 12 % vlasov. Vlas nevypadne zo dňa na deň, tento proces trvá zhruba 3 mesiace a starý vlas postupne nahradí vlas nový. A tak stále dokola.

Čo môže za vypadávanie vlasov?

Príčiny sú rôzne. Stres, únava, zmeny ročných období, hormonálne výkyvy (najčastejšie po pôrode), ale tiež dedičnosť a vek.  

Čo robiť, keď vám padajú vlasy?

Okrem samozrejmých rád ako jesť vyváženú stravu bohatú na vitamíny a minerály, obmedziť stres a dostatočne spať, je dobré sa zamerať na výber správnej vlasovej kozmetiky! Skúste vymeniť svoj bežný šampón a kondicionér za rituál posilňujúci vlasy a stimulujúci vlasovú pokožku už počas umývania. Vyskúšajte napríklad Klorane šampón s chinínom a BIO plesnivcom alpínskym, ktorý podporí rast vlasov a dodá im energiu. Vlasy ešte viac posliníte balzamom z rovnakého radu, ktorý naviac znižuje lámavosť vlasov. 

klorane šampón

Základom úspechu je používanie intenzívnej kúry bez oplachovania, kedy účinné látky prenikajú do vlasovej pokožky a pôsobia dlhšiu dobu. Klorane Sérum pri vypadávaní vlasov s chinínom a BIO plesnivcom alpínskym s 98 % zložiek prírodného pôvodu sa používa 3 mesiace, ale z prvých výsledkov sa môžete radovať už po mesiaci, kedy sa do rastovej fázy dostane 3000 nových vlasov.

Pokiaľ trpíte skôr chronickým, dedičným vypadávaním vlasov (vlasy rednú, u žien sa rozostupuje chodníček, u mužov sa začínajú tvoriť kúty), je dobré sérum použiť počas roku opakovane. Toto výnimočné sérum dokáže vrátiť vlasový cyklus do rovnováhy, stimulovať rast vlasov, a to krásnejších, silnejších a hustejších. Veľkou výhodou séra je, že je 100 % vhodné pre dojčiace maminky. 

klorane šampón

KLORANE, francúzska prírodná, vegán a eko-zodpovedná značka z lekární, je právom odborníkom na problematiku padania vlasov. Jej prvý šampón s chinínom a vitamínmi B uzrel svetlo sveta už v roku 1967. Od tej doby je to najpredávanejší šampón Klorane a dočkal sa niekoľkých renovácií. Tá posledná k Vám prichádza do lekární práve teraz. Zoznámte sa s produktami Klorane na www.klorane.cz.

Späť na úvod