Bolesti bruška: 5 tipov ako utíšiť plač

Bolesti bruška: 5 tipov ako utíšiť plač

23.6.2022 , autor: Michaela Klamová , foto: istockphoto.com

Existuje mnoho rád, prípravkov či diét, ktoré sľubujú zlepšenie, no každý musí na vlastnej koži odskúšať, čo zaberie. Skúste si pomôcť aj našimi tipmi.

Bolesti bruška - ako utíšiť dieťa

  1. Pre niekoho stresujúci hluk je pre bábätká často rajská hudba. Vyskúšajte priniesť bábo k zdroju hluku, ako je mixér, práčka, sušička, fén alebo si naťukajte na internete „white noise for babies“.
  2. Pohľad do očí môže deti stimulovať k ďalšiemu výbuchu plaču. Aj keď je to veľmi ťažké, skúste zamedziť očný kontakt s plačúcim dieťaťom a sledujte, či sa situácia zlepšuje.
  3. Niekedy môže bolesť, a s tým spojený plač spôsobiť iba nahromadený vzduch v brušku, zvoľte preto pri utišovaní bábätka polohu, v ktorej si ľahšie odgrgne.
  4. Zavinovanie zrejme netreba predstavovať žiadnemu rodičovi, no skúste pred tým zavinovačku zohriať napríklad prežehlením. Teplotu zavinovačky vždy najprv skontrolujte rukou, aby nebola prihorúca, iba príjemne teplá.
  5. Ukážte mu jeho odraz v zrkadle. Aj keď si zatiaľ neuvedomuje, že vidí samo seba, odraz v zrkadle dokáže veľa detí zaujať natoľko, že zabudnú na plač.

Späť na úvod